Sniper 2 - Ghost Warrior 17 maj 2013 14.30 av


Titeln på det här spelet lämnar inte mycket till fantasin. Du spelar som en krypskytt, du smyger väldigt ofta. Ibland så använder du din kniv, och därmed är Sniper, Ghost, och Warrior-kriterierna uppfyllda. Mycket av tiden i spelet spenderas tittandes genom ett kikarsikte, upplägget är ofta så att man ser utöver ett stort område med fiender, vilket i detta spel är terrorister, placerade på olika platser inom detta området, och uppgiften är att man ska klara av att skjuta alla fiender utan att någon märker en. Kulans bana påverkas av tyngdkraften och vinden, vilket kräver att man justerar siktet baserat på vindhastigheten och avståndet från målet.


På de lättare svårighetsnivåerna finns det en lite röd cirkel som indikerar vart man ska sikta för att kompensera på detta. Den andra stora delen av spelet är delarna när man smyger förbi fienderna istället, och fungerar som en transport mellan de olika gallerierna av fiender som man skjuter ner vid krypskyttsdelarna.


Enspelarläget är helt klart i fokus för Ghost Warrior 2, och i kampanjen blir man buren på en vild berg- och dalabana av atmosfäriskt smygande, synkroniserade skott, och hårda eldstrider. Dessa varvas mellan varandra och skapar ett bra tempo, med en mix av avslappnade till intensiva moment. Det är helt klart underhållande, förutsatt att man gillar berg- och dalbanor.


Spelet är otroligt linjärt, och skriptade scener inträffar konstant. Konstant som i bokstavligen hela tiden, vid varenda hörn inträffar det något. Kampanjen påminner starkt om Call of Duty och Medal of Honor serierna, och om det inte vore för krypskyttsvinkeln på Ghost Warrior 2 så skulle jag avfärda det som en kopia. Eftersom Call of Duty också har ett respektabelt multiplayerläge så skulle det även vara en sämre kopia.


På de lägre svårighetsgraderna så håller spelet en i handen för mycket, de utmanande delarna av spelet blir förenklade till punkten att de är mindre underhållande på grund av det.


Om du verkligen vill spela ett fps där du exklusivt är en krypskytt, köp Sniper Elite istället, det är ett bättre spel. Om du vill göra fler saker än så kan du ta och köpa ARMA 2. Poängen är att det finns andra spel som har gjort samma sak som Ghost Warrior 2 gör fast bättre, köp dem istället.


Testgrupp: Goodgame Åkersberga
Betyg: 6/10