Moto Gp 2013 27 september 2013 15.38 av

I detta spel axlar du rollen som en professionell motorcykelåkare. Du börjar med att göra din åkare - namn, land, klädstil och åkstil. Sedan följer en kort


tutorial, sen är du klar att köra. Det finns ett antal olika spellägen, så som time attack, quick race och career mode. Jag börjar med att starta career mode, som
likt namnet antyder är ett karriärläge där du går från att vara ett "wild card" till att stiga i rangerna och till slut eventuellt bli mästare. Du börjar med att gå med i ett lag, som du sedan kör med i ett antal race.


I karriärläget har du ett slags högkvarter du styr allt ifrån. Du kan hantera dina mail, byta kläder, välja race osv. där. Smidigt och enkelt.


När det gäller själva racingfysiken tycker jag att den överlag är väldigt bra och polerad. Dock kan det kännas som att man ramlar och får en ”accident” lite väl lätt ibland. Dessutom hjälper det inte direkt att din motorcykel är ganska märkbart söligare än de andra, och du får verkligen kämpa för att ens hänga med de andra(främst i karriärläget). Något som kan bli lite lätt irriterande ibland.


Grafiskt sett är spelet faktiskt polerat och snyggt. Det är inget i Uncharted-klass, men helt klart över godkänt. Texturerna känns relativt högupplösta, modellerna ser bra ut och animationerna likaså. Även ljudkvalitén är bra.


Själv njöt jag inte speciellt mycket av detta spel, men om man är racingfantast så rekommenderar jag detta spelet, speciellt om du gillar Forza Motorsport-titlarna.
MotoGP 2013 känns nämligen som en motorcykel variant av Forza 4. Är du dock ingen fantast av bilspel så är detta spelet något du nog bör undvika.


Testgrupp: Gametestersch
Betyg: 6/10