Dirt Showdown 30 november 2012 13.25 av majr0z

Dirt Showdown är ett relativt nytt spel ifrån spelutvecklarna Codemasters. De är kända för att ha skapat tidigare spelserier som Collin Mcrae- spelen samt Dirt-serien. Nu har de släppt Dirt Showdown, som är ett Spin-off arkadspel snarare än ett nytt spel i serien.


Showdown ganska likt Dirt 3, fast det här spelet är mer inriktat på höga hastigheter och destruktiv körning, explosiva och häftiga effekter. Spelet präglas utav snygga starter, många färger och skön musik. Ju mer du smäller med andra bilar, desto snabbare bygger du upp nitro (turbo) och kan köra fortare. I stort sett så går spelet ut på att smälla och krocka med andra bilar, tjäna poäng och försöka komma upp på pallplatserna.


Den här spin-offen är i sig själv ett riktigt kul och snyggt spel. Men i våra ögon presenterar det mycket actioneffekter. Man tröttnar relativt fort för att det är för mycket effekter. Små och irrterande ljusspel och explosioner gör att man kan bli rätt så mentalt trött. Vi tycker att de hellre skulle ha satsat mer på grafiken, eftersom vi störde oss på den cartoonaktiga stilen som spelet erbjöd.
En positiv sak med spelet är däremot menyn! Den har ett riktigt schysst upplägg mellan menyvalen för olika event.
En av de mer negativa sakerna med spelet är att det kan bli ganska långtråkigt efter man har kommit in en bit. Iallafall från vår synpunkt. Men det varierar trots allt från person till person. Vi tycker i alla fall att de borde ha lagt mer tid på variation i spelet. Med det menar vi att spelutvecklarna till exempel kunde ha lagt inte fler och andra spelarianter istället för bara att "krocka" och "gasa".


PEGI 7+ tycker vi är en rimlig siffra för detta arkadspel. Det innehåller i stort sett inget våld och utgörs i det stora hela som ett vanligt rallyspel. Den "cartooniga" grafiken sänker till och med den realistiska känslan. Hade de satsat på mer action och realism så hade PEGI-värdet nog höjts till minst 16+.


Allt i allt är Dirt Showdown ett riktigt underhållande sällskapsspel, som vi rekommenderar för fritidsgårdar eller för kvällar tillsammans med vänner.