Devil May Cry 05 februari 2013 14.29 av majr0z

Spelet handlar om party kungen Dante som ägnar dagarna åt att festa och härja runt. Men en dag kommer han kontakt med sin bror som han inte trodde fanns. Mötet med brodern förändrar hans liv då det är upp till honom att rädda mänskligheten från dom onda demonerna. Dantes mor var en ängel och hans far var en demon vilket gör Dante till hälften av varje sort som ger honom möjligheten att rädda världen. Med hjälp av hans pistoler Ebony och Ivory samt hans svärd och diverse vapen, får vi följa med honom på hans resa genom olika världar som inte är den andra lik.


 


I början trodde jag inte att spelet hade något som tilltalade mig alls. De äldre spelen hade torra storys och krångliga kameravinklar. Men denna nystart på serien har nu öppnat mina ögon för möjligheterna som finns i detta spel.


 


Med sina mycket spelvänliga kontroller som verkligen använder spelkontrollen fullt ut och med sin läckra grafik blir jag förvånad hur jag kunde tvivla. När man kommer in på grafiken så ser man att dom har jobbat mycket flitigt med den. Personernas ansiktsuttryck ser mycket levande ut och miljöerna är både estetiskt tilltalande och är väldigt varierande. Det är sällan så att man kommer till samma ställen två gånger och man har även lagt till många funktioner i miljön som gör spelet mer intressant.


 


Det som skiljer sig från de äldre spelen är att man även är mer fri i sina handlingar. Det är alltid lika roligt att hoppa runt på olika ytor och försöka undvika att ramla. Man kan också köpa olika skills till sina utrustningar och även köpa eventuella items. Om det inte är nog med det kan man även hitta nycklar som leder till olika dörrar som i sin tur öppnar ett rum med diverse tävlingar samt pris om man klarar tävlingen.


 


Ibland kan jag dock tycka att storyn blir lite enformigt efter ett tag. Man får ju alltid göra olika uppdrag som inte tillhör storyn fast detta är ett linjärt spel. Dom monster man möter ger mig en bra utmaning vilket är bra i sig. Då vissa monster är rent av motbjudande skulle jag nog inte sätta en gräns på 16 år på detta spel.

Ibland kan jag tycka att dom kunde ta bort vissa saker som bara är rent av barnsligt som tex Dantes kassa vitsar och kommentarer som låter hemskt löjliga. Du kommer också se många överdrivna hinder som man bara tröttnar på eller inte alls känner att det har med spelet att göra alls. Man kan ibland även störa sig på den typiska kvinnosteriotypen då inga kvinnor i spelet har någon chans att försvara sig själva utan att just en manlig överman ska rädda dom ur situationen. Det finns också vissa scener där kvinnan ses som ett ’’sexobjekt" vilket är lite störande.


 


Man kan inte säga mer än att detta spel är häftigt på sitt kaxiga och konstiga vis. Jag njöt verkligen när jag spelade och är väldigt nöjd med spelet. Devil May Cry visar att man faktiskt kan göra ett fräckt hardcorespel som ändå är gjort med elegans och noggrannheter, men jag saknar fortfarande möjligheten till att köra online som verkligen skulle passa det här spelet. Lite tråkig story som sagt. Men ändå, det goda väger upp det dåliga. Det finns dessutom passande musik som verkligen får spelet att rocka! Längtar redan efter nästa spel!


 + Läcker grafik, häftiga miljöer, spännande och utmanande gameplay.
- Lite, men ändå inte torr historia.


 


 


 


Testare: Gamers Update