Veckans förening - Ludio28 november 2012 14.27 av


Veckans förening – Ludio


Vi sätter oss ner för att ta ett snack med veckans förening. Vi träffar Mattias Escudero Liljeqvist, Emily Krumlinde och Mattias Lundman från föreningen Ludio.


Om jag går med i er förening, vad har ni då att erbjuda mig?
- Vi vill erbjuda en stark grupp där man känner att man får stöd och känner att man kan använda den för att påverka sin egna kulturgrupp och i det här fallet gamingkulturen. Målet är vi ska kunna ha en lokal och att vi ska kunna erbjuda saker som billigare transport ner till olika event. Eventuellt om vi får något samarbete i framtiden med DreamHack eller liknande så att vi kan erbjuda rabatterade biljetter för att man åker med oss som grupp.


Hur ofta träffas ni och vad gör ni då?
- Det är lite olika, det beror på om du är engagerad i ett projekt, om du är en del av något av våra lag eller om du sitter med i styrelsen. Är du med i styrelsen träffar du de andra minst en gång i månaden. Vi försöker att ha minst 5 event/år för alla medlemar. Det är ofta olika nätverksträffar så som barbeques eller lan.


Hur bildades föreningen?
- Det bildades ur ett handelsbolag. Handelsbolaget i sig försökte bygga ett socialt media knutet till gamingcommunityt. Det handelsbolaget lades ner, men det hade fortfarande bildats ett litet community. Fyra individer försökte att göra någonting av den här gruppen som hade bildats och skapade Ludeå E-sports, den ideella E-sports föreningen.


Vad har ni för målgrupp?
- Majoriteten av våra medlemmar är mellan 16-30 år, men vi har även några utanför de ramarna. Ibland kan det göras undantag om vi ser möjligheter till det.


Hur många medlemmar har ni?
- Vi har 285 medlemmar, men ungefär 120 stycken som är aktiva medlemmar. Ungefär 50 stycken av dessa är mer aktiva IRL och dyker upp på nätverksträffarna.


Vad spelar ni för spel?
- Verkligen allt, det finns inga begränsningar. Det beror lite på vad som är trendigt för tillfället. Det kommer alltid någonting nytt som det börjar snackas om mycket. Det är inte alltid de stora spelen som blir populära bland oss.


Vilken spelvärld skulle ni helst vilja leva i på riktigt?


Mattias L: GTA, vad som än händer så kommer man ju bara vakna upp på sjukhuset efter ett par timmar så det är ju lugnt. Det är väldigt lätt att få pengar också och har man problem med polisen är det ju bara att preja ner dom.


Emily K: Jag vet inte, jag skulle nog säga Skyrim elle Guild Wars, att slåss mot stora drakar verkar roligt.


Mattias EL : Nu tog ni ju de roligaste världarna!


Emily K: Han skulle nog leva i The Sims där allt var som vanligt..


Vi kände att vi var tvugna att göra slut på allvaret så vi passade på att fråga vilket av alternativen de skulle välja. Det är dags för "antingen eller".


Att aldrig mer få spela - Ha två näsor
Lara Croft - Wonder Woman
Blodpudding – Kroppkakor