Veckans förening - Crossroad Gamers08 februari 2013 11.16 av


Veckans förening – Crossroad Gamers


Veckans förening är Crossroad Gamers från Vara. Petra Schulze är ordförande och berättar om deras förening.


Om jag går med i er förening, vad har ni då att erbjuda mig?
- Framförallt gemenskap. Alla behöver känna att de tillhör en grupp som de kan vända sig till, lite som en familj. Vi är likasinnade människor som träffas och hittar på saker tillsammans. Hos oss är det viktigt att alla trivs. Här spelar det ingen roll vilket kön eller vilken ålder du är. Vi har inga begränsningar!


Beskriv en typisk aktivitet hos er. 
- Vi håller spelevent på bland annat bibliotek under sportloven och höstloven. Vi spelar och har kul tillsammans som grupp. Vi är mest en förening som träffas, inte som håller på så mycket via internet. Vi håller iallafall på att fixa en hemsida nu.


Hur bildades föreningen?
- Det var på intiativ av mig och min chef Annelie. Vi tänkte att det inte direkt finns någon spelförening som inriktar sig på familjespel som lite yngre folk kunde vara med i. Vi bildades under Goodgame 2008. Det var fler som ville vara med och så utökades föreningen.


Vad har ni för målgrupp?
- Vi har ingen speciell målgrupp. Vi har inte satsat på någonting speciellt utan bara att alla är välkommna. Vi tar självklart hänsyn till åldersgränserna på spel och anpassar oss efter dessa.


Hur många medlemmar har ni?
- Vi har runt 90 medlemmar.


Vad spelar ni för spel?
- Vi har stor variation. Det är många olika spel som spelas hos oss. Det som har varit speciellt populärt är nog Minecraft, Dota och Diablo.


Har allting gått enligt planerna eller har ni stött på några hinder?
- Det uppkommer alltid hinder. Ett stort problem var när Goodgames sida hackades. Vi hade nämligen alla medlemslistor och sådant där. Det orsakade extremt mycket extrajobb att försöka hitta alla medlemmar igen. Vi fick jobba hårt, men till slut så hittade vi alla igen.


Är ni öppna för samarbeten med andra föreningar inom Goodgame och vad för typ av samarbete isåfall?
- Det är klart att vi är! Det skulle vara superkul att sätta oss och lana med några andra. Om man åker iväg någonstans så kan man ju samordna skjuts och liknande. Här har vi inte speciellt många med körkort iallafall eftersom att de flesta är lite yngre än så.


Vilken är föreningens främsta målsättning?
- Målet är att det ska finnas aktiviteter för alla. Att man kan komma till oss och bara spela och ha kul. Vi har inga mål att bli en stor förening med tusentals medlemmar, det är nästan bättre att vara en lite mindre förening, då känner man alla medlemmar.


Hur skulle du vilja att E-sports Sverige såg ut om 10 år?
- Jag skulle vilja att det var en godkänd sport. Att man kunde acceptera det och ha domare precis som på vanliga idrottsmatcher. Det skulle vara bra om folk som spelade var schysstare mot varandra, det är ibland rätt dålig attityd och aggressivitet mot varandra. Det borde vara renhårigt helt enkelt.


Vilken spelvärld skulle du helst vilja leva i på riktigt?
- Jag har aldrig riktigt funderat på det, men jag är förtjust i Diablo så där skulle jag nog vilja leva. Det vore grymt att slåss mot de onda utan större risk att dö.