Veckans förening - Aesir Gaming21 februari 2013 14.19 av

 Veckans förening - Aesir online community gaming


Göteborg har inte bara folk som heter Glenn och Liseberg. I Göteborg håller även Jesper, Annie och Per till. Vi pratar med dom för att höra om deras förening Aesir Gaming.


Om jag går med i er förening, vad har ni då att erbjuda mig?


- Vi erbjuder framförallt gemenskap. Vi är alla som en stor familj som spelar med varandra och träffas någon gång ibland. Vi försöker att ha så roligt som möjligt och att ta hand om varandra. En sak som är väldigt uppskattad är att vi har ett samarbete med Paradox Interactive som utvecklar spel. Vi sätter oss ner under och testar spel innan de släpps för att upptäcka eventuella buggar och liknande. Det är riktigt kul att få testa spel innan de släpps och att få se sitt namn i credits på spelet.


Beskriv en typisk aktivitet hos er.


- På våra IRL-träffar brukar vi äta och dricka lite gott. Vi anordnar tävlingar, quiznights och prisutdelning för te.x årets bästa spelare eller årets bästa kompis. Vi anordnar ca 2 träffar/år.


Hur bildades föreningen?


- Vi var ett spelcommunity 2008. Vi tänkte att vi lika gärna kunde bilda en förening. Sagt och gjort, 2011 bildades Aesir Gaming.


Vad har ni för målgrupp?


- Vi har ingen målgrupp. Alla är välkommna, killar som tjejer, ung som gammal. Vi har iallafall begränsat oss till Sverige och Norge eftersom att det ska vara lätt att kommunicera. En del yngre är inte så bra på engelska så det skulle vara jobbigt för de att hänga med. Vi vill inte begränsa föreningen genom att ha åldersgränser. Det är kul att se alla åldrar hos oss! Vi har i princip växt upp med en del unga och det är kul att se hur de utvecklas.


Hur många medlemmar har ni?


- Vi har 384 medlemmar.


Det är kul att ni är en del tjejer med också, hur fungerar det, kommer ni överens?


- Ja, vi är drygt 15 tjejer med i föreningen. Det fungerar bra och vi känner att vi blir likadant behandlade som killarna. Det har inte varit mycket tjaffs. Det är nästan så att killarna blir socialare när tjejer är med. De sitter ganska tysta och fokuserade när de spelar med killar, men med tjejer blir det mer djupa konversationer. Det är synd att det ska vara en så mansdominerat intresse, men det känns som att tjejer kommer in i intresset mer och mer. Det finns någon tjej som är en av de bästa i världen på något actionspel, jag minns dock inte vad hon heter.


Vad spelar ni för spel?


- Vi har spelat många olika spel. Det är inte så att vi bara fokuserar på några speciella spel. Vi har iallafall spelat bla: Dark Falls, Battlefield, CS, Diablo och LOL. Vi lirar allting på datorn, men man är självklart välkommen i våran förening även om man föredrar att spela på konsoll. Vi har olika spelsektioner och lineups.


Har allting gått enligt planerna eller har ni stött på några hinder?


- Det har gått bra. Det hände dock att två stycken ur på vårat första årsmöte inte gjorde sina jobb och försvann vilket försvårade det för oss. Det var även en lite rolig incident som hände när vi var på Liseberg. En del personer var lite högljudda sent vilket resulterade i att en inte allt för glad ordningsvakt kom. Det visade sig sedan att ordningsvakten var med i våran förening, haha, så det löste sig iallafall!


Är ni öppna för samarbeten med andra föreningar inom Goodgame och vad för typ av samarbete isåfall?
- Ja, det är absolut ingenting vi stänger ögonen för. Vi har haft ett samarbete med en förening som sedan anslöt sig till oss. Vi försöker alltid synas och ragga samarbeten samt sponsorer.


Vilken är föreningens främsta målsättning?


- Att bli fler och fortsätta ha kul. Vi vill vidareutvecklas och starta nya sektioner. Vi vill även satsa mer på våra IRL-träffar. Vi har inte några stora planer på att skaffa en stor lokal och sådant, det skulle bara vara slöseri med pengar då alla bor så utspritt i våran förening så att inga ändå skulle kunna ta sig dit. Vi vill ha nya förslag på vad vi ska satsa mot, allas idéer är välkommna!


Hur skulle du vilja att E-sportsSverige såg ut om 10 år?


- Det skulle vara kul om det blev större och mer tävlingsinriktat. Det skulle vara kul om de kunde visa E-sport matcher på Tv liksom. Det är trots allt ett populärt intresse och det skulle vara roligt om det kunde öppna restauranger så som Oleary’s fast för E-sport istället. Att man skulle kunna gå dit med lite folk och kolla på E-sport matcher och ha kul.


Vilken spelvärld skulle ni helst vilja leva i på riktigt?


Jesper: I Dark Falls värld Agon. Där är det fullt med äventyr. Det är en frän värld. Fan vad nördig man känner sig nu.
Annie: Skyrim såklart. Det är vacker himmel och natur med de vilda djuren. Banditerna får man väl stå ut med, antar jag, haha!
Per: Flower, det är glada färger så man skulle nog vara glad hela tiden.


Om du fick välja en spelkaraktär att gifta dig med, vem skulle det vara?


Per: Haha, vilken fråga. Det måste bli Zelda!
Annie: Vad finns det för snygga manliga spelfigurer? Duke Nukem är rätt manlig så han kanske.
Jesper: Öhhh, det får bli Lara Croft. Otippat va?


http://www.aoc-gaming.se/site/