Tysk lag blockerar Wii U i Europa11 december 2012 14.23 av

Meningar som "You cannot view this content" och "The times during which this content can be viewed have been restricted" dyker upp när man försöker ladda ner innehåll till Wii U vissa tidpunkter. Anledningen? En tysk lag är hindret.


En tysk lag syns nu hos Nintendo Wii U i hela Europa. Anledningen till detta är för att Nintendo Europa är baserad i Tyskland vilket gör att lagen även tillämpas hos Nintendo i övriga Europa. Lagen är till för att skydda minderåriga mot spel med 18+ gräns. Du kan därför bara ladda ner spel via Nintendos eShop som te.x Assasins Creed eller ZombiU mellan 23:00-03:00. Du kan inte ens se trailers för sådana spel utanför den tidsramen.


Nintendos svar på det lyder:


"Kära kund, vi vill att du ska veta att Nintendo alltid har siktat mot att erbjuda spelupplevelser anpassade till alla grupper. Vi observerar noggrant alla relevanta bestämmelser angående tillgång till innehåll som finns i olika Europeiska länder. Vi har dock beslutat att strama åt tillgången till innehåll som är olämpligt för minderåriga."


Åsikterna angående detta är många, men majoriteten ilsknar till. Många beskyller Nintendo och säger att det bara är skitsnack angående lagen. En del hoppar på Tyskland och påstår att de lider av dubbelmoral då ungdomar tar lika mycket skada av deras erotiska filmer som visas under dagtid.


Vi får se hur detta slutar!