Sverigekampen fortsätter07 november 2012 12.07 av Lady Yuna

Den 5 oktober hölls en utbildning för fritidsledarna i projekt Sverigekampen Nordväst Norra. Utbildningen handlade om spel och spelande och hölls på Kvidinge fritidsgård. De deltagande ledarna kom från Kvidinge, Vejbystrand och Strövelstorp.

Dagen startades med fika och föreläsning av Annelie Persson och Thea Arvidsson. Ämnen som behandlades var bland annat etik och moral kring spelande, åldersgränser, olika spel, samt positiva och negativa aspekter. Under föreläsningens gång bjöds det ofta in till diskussioner bland ledarna, angående vad de ansåg var bra och dåligt. De kom även med berättelser om hur spel används på deras gårdar och vad ungdomarna gillar.

Efter föreläsningens slut var ordet fritt och fritidsledarna fick dela sina tankar och åsikter med varandra. De pratade om vilka spel de ansåg var bra för gårdarna, hur man ska fånga upp och få tjejerna på gårdarna att bli mer intresserade av spel och vad de själva ansåg var positivit och negativt med spel och spelande.

På eftermiddagen var det dags för den praktiska delen av utbildningen. Fritidsledarna fick själva koppla ihop ett Xbox till gårdens TV och sedan var det Kinect och spelet Adventures som gällde. Den praktiska övningen gav upphov till mycket skratt och gemenskap och just Kinectet verkade bli en favorit bland fritidsledarna!Thea Arvidsson
Projektledare Sverigekampen