Starcraft 2 - Nordic Nationals på Globen06 augusti 2012 15.42 av majr0z

Lördagen den 28:e juli var en stor dag för E-sporten i Sverige då hela nordens Starcraft-spelare samlades i Globen för att göra upp om VM-platserna.

Norges 16-åring Nocticimus tog hem den första finalen mot Seriously med 4-0. Seriously kämpade hårt men efter att Nocticimus krossat honom första gången så var vinsten nästan given.

Efter Norges avslut var det dags för våra andra grannar: Danskarna. I deras finalmatcher spelade Babyknight mot Blackcidy där Babyknight vann med 2-0. Helt otroligt snyggt spelat av Babyknight må jag säga.

Finländarna var inte dåliga de heller. Naama mot Elfi. Tyvärr gick jag därifrån innan de var slut så jag vet inte mer än att Elfi vann. Något resultat har jag inte.

Sveriges final. Thorzain mot Sortof. Sortof hade dessförinnan totalt krossat varenda motståndare och uppvisade en väldigt stor potential men tyvärr, Thorzain spelade bäst i finalen och vann därför.

Förutom att kolla på diverse Starcraft-matcher kunde man dessutom prova den nya expansionen Heart of the Swarm som släpps snart. Jag hann prova den lite grand och jag kan inte säga mer än att den verkar väldigt intressant men jag som precis har vant mig vid Wings of Liberty kommer än en gång få sätta mig mot bots och försöka förstå de nya unitsen.

Evenemanget var välorganiserat och jättetrevligt. Om du inte var där så får du se till att vara där nästa gång för det var helt otroligt roligt att E-sporten har fått ett sådant lyftt.