Rapporten presenteras på Birdie25 maj 2017 13.28 av Lady Yuna

Goodgame presenterar rapport

Riksförbundet Goodgame har tillsammans med Webhallen genomfört en undersökning där ca 4000 spelare svarat på frågor om kränkningar i datorspelsvärlden. Nu på fredag förmiddag presenterar Goodgame rapporten på Birdie stora scen.


I undersökningen framgår att grova sexistiska uttryck är vardag för kvinnor. Över 2000 öppna svar beskriver situationen mer eller mindre utförligt. Beteendet har normaliserats både bland kvinnor och män och anonymiteten är en grund för trakasserierna. Och detta är något som aldrig får accepteras. Vi får inte böja oss för dataspelsvärlden bristande struktur. Både kvinnor och män har lika stor rätt att vara del av e-sporten och för att detta ska fungera måste någon starta en ny grund.


Goodgame kommer att presenterar delar av rapporten och förslag på åtgärder. De vill involvera spelare, ideella organisationer och dataspelsbranschen för att tillsammans skapa goda förutsättningar för e-sportens bästa. I åtgärdsprogrammet finns förslag på vad politiker, aktörer i branschen och spelare själva skulle kunna bidra med.