Politiska spelnördar sökes24 oktober 2012 17.32 av

Ska man som spelintresserad behöva bli ifrågasatt för sitt intresse? Massor med människor läser e-böcker. Jag hör aldrig någon diskussion om detta. Nej, det är kultur och det är positivt för själen - att läsa deckare eller? Diskussionen blir snarare immaterialrättslig – vem ska betala för produktionen och ska det allmänna betala för läsarnas nöje? Naturligtvis finns det en rad prominenta förståsigpåare som direkt slår ner att; javisst ska biblioteken betala för detta – dvs vi alla. Även vi som i huvudsak inte lägger många kronor på de böcker vi inte läser utan köper spel eller abonnemang på olika sätt.

Är böckernas tid förbi? Nej, självklart inte. Det är inte det det här handlar om. Det handlar om vem som äger rätten att taxera någon annan för sitt egenintresse. Med andra ord, vem bestämmer vilka saker som ska köpas för allmänna resurser? Det finns ett antal liberala idéströmningar som hänvisar till ett slags checksystem där alla invånare har rätt att välja var man vill att pengarna ska användas. Vi diskuterar sällan inom inrikes ELLER utrikes/ internationella frågor vad människor faktiskt vill att pengar ska användas för. Visst man kan säga ”Det är ingen som har frågat mig?” Alla har också har ett ansvar att tala om vad man vill ha - samt hur det ska gå till?

Det finns tyvärr ett betydande inslag av politiskt ointresse hos unga ITnördar – som ofta av någon anledning också brukar vara spelare… Det här är helt galet; inte att de spelar utan därför att just de här personerna har så mycket att tillföra världen och samhället. Istället så överrepresenteras riksdagsmän av folk som är okunniga och ointresserade. I kommunerna blir det heller ingen ordning.


 


 Ni behövs – nu!


 


Annelie Persson
Generalsekreterare
Riksförbundet Goodgame