Politikerdebatt på Birdie 17/515 maj 2012 19.47 av Lady Yuna

Den 17 maj drabbar politiker och Birdiedeltagare samman i en debatt och det blir en av de första aktiviteterna på lanet. De deltagande politikerna från Uppsala är i skrivande stund; Michael Niklasson, fp, Mattias Kristensson, s, Kristin Liljekvist, mp, Sofia Andersson, m. Hittills har vi fått in följande frågor men har du fler så skicka in dem på info(at)goodgame.se.


För eller emot datalagringsdirektivet?

Det var en undersökning där kommunen hamnade långt ner, jämfört med andra kommuner, när det gällde möjligheter att vara ute, fritidsgårdar mm (utelivsundersökningen från UNT menar man nog) – varför hamnade kommunen så långt ner och vad ska ni göra åt det?


Kommer kommunen att satsa på att föra in digital kultur – dvs datorer på fritidsgårdarna. Det har folk velat ha länge nu men det händer inte så mycket?

Är det så att e-sport räknas som en sport så att den lever under samma skatteregler som idrottsföreningar – t ex att man får betala ut priser skattefritt? (vi har kanske en jurist med i gänget som kan ta denna?)
Vad tycker ni ska vara minst bredbandskravet i alla svenska hushåll naturligtvis inklusive villor? DSL, mobilt bredband eller fiber?