Nytt projekt beviljat!14 maj 2012 21.00 av Lady Yuna

Nu har Local Gamings och Goodgames leaderprojekt i Nordvästra Skåne Norra beviljats och arbetet börjar omgående.

5 fritidsgårdar i Bjuvs, Ängelholms och Åstorps kommun kommer att delta.

Föreningen Local Gaming ska bedriva fadderverksamhet och hjälpa unga att sätta upp och driva egna LAN. Under maj och juni inleds kontakterna med de deltagande gårdarna, utrustning införskaffas i slutet av sommaren och då börjar även fadderverksamheten. Projektet beräknas pågå i 18 månader.

-Jättekul, vi känner oss taggade och det ska bli kul att äntligen få komma ut och berätta den goda nyheten för alla besökarna, säger Thea Arvidsson projektledare I Sverigekampen i Skåne Nordväst Norra.


- Det var svårt att nå ut med budskapet först men nu när vi nått hela vägen så känns det värt besväret. Detta bevisar att man ska inte ge upp även om man måste vara beredd på lite hårt jobb och dessutom till förändringar i ansökan, avslutar Annelie Persson generalsekreterare på Goodgame.


Projektet är det tredje som drivs inom ramen för Sverigekampen.se konceptet. Konceptet hjälper och stödjer både fritidsgårdar och besökare på olika sätt med utbildningar, utrustning och turneringsverktyg. Sverigekampen.se är ett turneringsverktyg som alla får använda för att sätta upp egna turneringar.


-Det är många som vill driva den här typen av projekt men nu börjar pengarna för lite större projekt ta slut. Fortfarande finns det många leaderområden som delar ut sk ungdomscheckar. Dessa mindre projekt är lätta att söka oftast för pengar upp till 20 000 kr, berättar Annelie.


För de föreningar som är intresserade kontakta kansliet på info(at)goodgame.se och berätta var man kan nå er så ringer någon upp er. Projektledare för projektet i Nordvästra Skåne Norra nås bäst på thea(at)goodgame.se eller 073-6440886.