Nintendo lanserar nytt - Wii U16 november 2012 13.31 av

Nintendo1


Sedan 1983 när Nintendo Entertainment System™ lanserades har Nintendo sålt över 3.9 miljarder spel och fler än 630 miljoner hårdvaror världen över. Nu är det dags för ännu ett konsollsläpp. I ett pressmeddelande tillkännager Nintendo att att deras nya hemmakonsoll ”Wii U” kommer lanseras över Europa från och med den 30:e november.


Wii U kommer i två delar. En basenhet och en handkontroll. Konsollen kommer i två varianter. En vit med 8 GB flashminne och en svart med 32 GB flashminne. Den vita kostar runt 3000 kronor och den svarta runt 4000 kronor.


Wii U använder en sexkanalig PCM linear utsignal via HDMI®-anslutningen, eller analog utsignal via AV Multi Out-anslutningen.


Med HD kvalitet stöder den 1080p, 1080i, 720p, 480p och 480i. Kompatibla kablar inkluderar HDMI®, Wii komponentkabel, Wii RGB-kabel och Wii kompositkabel.


Basenheten Wii U är ungefär 4,6 cm hög, 26,9 cm djup och 17,1 cm bred.Vikten ligger på ca 1,6 kg. På basenheten finns 4 stycken usb-uttag så att du kan koppla en extern hårddisk.


På handkontrollen, Gamepaden, finns det en 6,2" stor pekskärm, kamera, mikrofon, högtalare, två analoga styrspakar, styrkors, åtta actionknappar, rumble-funktion samt gyroskop och rörelsesensor.


Gamepaden kan jämföras med en surfplatta, den är dock tjockare så att den ska ligga bättre i handen. Med den kan flera spelare spela samtidigt i olika lag utan att kunna tjuvkika på varandras skärmar då den ena spelaren använder tv:n som skärm och den andra spelaren Gamepaden. Den kan även användas som en fjärrkontroll till tv:n så att du snabbt kan ändra ljudet eller byta till ditt favoritprogram. Det tråkiga är att du inte kan ta med dig handkontrollen på tåget för att fortsätta med ditt spel, du måste fortfarande vara i närheten av basenheten.


Du kan inte använda Gamepaden till ditt gamla Wii. Du måste ha basenheten Wii U för att kunna använda handkontrollen. Basenheten kommer däremot stödja Wii och Wii U- skivor samt andra tillbehör till Wii. Spel lagrade på Gamecube kommer dessvärre inte kunnas spelas. Det går dock att köpa spel online som kan laddas ner. Det finns även en webbläsare som du kan surfa på när du tröttnar på att spela.


Tanken med Wii U är att du ska kunna fortsätta ditt spel även om du inte har tillgång till tv:n med hjälp av handkontrollen.


En hel del spel lanseras i samband med Wii U trots att Wii-spelen går att spela på enheten.


“Vi vill försäkra oss om att Wii U ägare ska ha bra spel att spela från och med att de öppnar kartongen och att det ständigt kommer nya, roliga spel. Vi har någonting för alla, både nya spel och bekanta favoriter”, sa Reggie Fils-Aime, VD på Nintendo Amerika i pressmeddelandet.


Spel som lanseras I samband med Wii U:


Call of Duty®: Black Ops II
Skylanders Giants™
TRANSFORMERS PRIME™
Wipeout 3
Chasing Aurora
Cloudberry Kingdom
Disney Epic Mickey 2: The Power of Two
EA SPORTS™ FIFA Soccer 13
Madden NFL 13
Trine 2™: Director's Cut
Mighty Switch Force HD
TEKKEN TAG TOURNAMENT™ 2 Wii U Edition
TANK! TANK! TANK!™
New Super Mario Bros. U
NINJA GAIDEN 3: Razor's Edge
Nintendo Land
SiNG PARTY
Sonic & All-Stars Racing Transformed™
Nano Assault Neo - November
WARRIORS OROCHI® 3 Hyper
Darksiders® II
Little Inferno
Toki Tori 2
Assassin's Creed® III
ESPN Sports Connection™
Just Dance® 4
Rabbids® Land
Your Shape®: Fitness Evolved 2013
ZombiU™
Scribblenauts™ Unlimited
Game Party Champions
Batman: Arkham City™ Armored Edition


Kommande spel under perioden 18/11, 2012 - 31/3, 2013 till Wii U:


Funky Barn
NBA 2K13
007™ Legends
Cabela's® Dangerous Hunts 2013
Rapala® Pro Bass Fishing
Rise of the Guardians
Ben 10 Omniverse™
Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade
Mass Effect™ 3
Runner2: Future Legend of Rhythm Alien
Game & Wario™
LEGO® City: Undercover
Pikmin™ 3
Wii Fit™ U
The Wonderful 101™
Aliens: Colonial Marines™
JEOPARDY! ®
Wheel of Fortune®
Marvel Avengers™: Battle for Earth
Rayman Legends®


Nintendo2
Wii U i svart.

2012-11-16 19:00

TheSmith

Vad tycker du om att Nintendo lanserar ett nytt Wii?

2012-11-28 11:12

Det är väl bra för de som gillar det, jag har dock aldrig använt mitt Wii så jag bryr mig inte direkt =)