Kulturnatten i Uppsala12 september 2012 16.07 av

Lördagen den 8 september öppnade Grand i Uppsala sina portar för Sverigekampenprojektet. I den stora lokalen rymdes två jDomes med Forza 4 igång och på projektorduken på scenen lyste FIFA12 upp. När turneringsupplägget och reglerna för FIFA-turneringen var slutdiskuterade var det äntligen dags att släppa in horden av tävlingssugna ungomdar. Alexandra och Anna blev översprungna av en hel hop av ivriga deltagare och fick ihop totalt 24 lag om två personer.

Matcherna spelades 2 mot 2 (1 lag mot 1 lag) med fyraminutershalvlekar. Det tog ett tag innan första knockoutrundan var klar och bara 12 lag återstod i turneringen. Nu var det dags för nya tag och hårdare konkurrens om en plats vidare i turneringen. Tiden gick och sex lag stod starka i semifinalen;

- Team Filip
- Zlatanistas
- FC UEF
- FGU
- Uppsala Turk
- Team Oscar

Första matchen i semifinalen inleddes av Team Filip mot Zlatanistas. Spänningen var hög och deltagarnas fokus var på topp. Att vara så nära finalen och få åka ut nu skulle ju kännas surt men till slut tog Team Filip hem sin tredje raka seger och därmed var det slutdribblat för Zlatanistas.

Lagen med de smått kryptiska namnen FC UEF och FGU fick mötas i andra semifinalsmatchen där det låg samma nivå på fokuset. Det var en jämn match men segern låg hos FGU i slutändan.

Uppsala Turk stod ivrigt och väntade på sin tur i spelet mot Team Oscar.Vem skulle ta den sista finalplatsen? Det var en spänd stämning i lokalen innan domaren blåste i 90:e minuten och Team Oscar stod som segrare.

I finalen var det gruppspel som gällde. Alltså, alla mot alla. Det laget som fick flest poäng efter avslutad match vann. Första matchen mellan FGU och Team Filip avslutades oavgjord och båda lagen fick varsitt poäng. Nästa match spelade FGU och Team Oscar där Oscar vann och utdelades tre poäng. Final battle stod mellan Team Oscar med 3 poäng och Team Filip med 1 poäng.

Det var nervöst och matchen var otroligt jämn men när domaren blåste var det avgjort. Det var slutet på turneringen och Team Filip stod som glada segare och ägare av varsitt presentkort på Webhallen sponsrat av Uppsala Kommun.

2012-10-24 13:36

andy

Kul!