Hail to you champion :)21 maj 2012 12.30 av Lady Yuna

Efter en mycket efterlängtad måndag kväll/natt den 14-15 maj 2012 var vi äntligen på plats i kön till Gamestop i Trollhättan för att vara med på releasefesten för Diablo III.
Vi befann oss i mycket god tid på plats och hamnade som nummer 27, 28 & 29 i kön som efter hand fylldes på och ringlade sig en bra bit ut i periferin.
Vi var ganska uppspelta och bara längtade tills de skulle öppna dörrarna och släppa in oss.Eftersom vi var blad de första 50 så var vi också säkra på att få det där utlovade lilla extra i våra påsar när vi hämtade spelen. Så kom de äntligen ner och öppnade dörrarna och vi tog oss fram till butiken med bibehållna platser (27, 28 & 29) i kön.


Döm om vår förvåning när de delar upp oss i två olika grupper… en grupp för något de kallade express (..?) och en grupp där vi som förhandsbokat spel skulle stå. Sagt och gjort, vi ställde oss snällt enligt anvisningarna vi fick. Klockan var nu cirka 5 min i tolv (nattetid) och de börjar mata ut spelen till folk… i expresskön! Vi andra fick vackert stå och vänta på att något skulle ske.


Jag ledsnade och ställde frågan varför vår kö stod still och expresskön löpte på som en oljad maskin. Svaret var att det var expresskön, åter igen ingen närmre förklaring till vad det rörde sig om, och att de inte fick börja förrän tolv (nattetid igen). Till råga på allt så gick ALLA utlovade extraprylar till dessa i just expresskön trots att de flesta av dessa hade plats 80 och uppåt i den ursprungliga kön.


Väl klara i alla fall så ville jag ta en liten bild när vi lämnade bygget och det missade min familj tillika sällskap så jag fick hjälp av en av poliserna som befann sig på plats för att bevaka eventet. Han var så hygglig att han höll i våra spel medan jag kunde ta lite efteråt-bilder. Han föreslog att han kunde gå hem och spela våra spel men var snabb att tillägga att han bara skojade. Jag fattade ju det direkt så jag bara skrattade åt honom.


Vad jag förstått i efterhand är att de flesta butiker denna natt hade tagit sig ut till de köande och givit de första 50 någon form av bevis på att de var i topp 50 och därför alltså skulle få något extra i påsen, men så gjorde alltså inte Gamestop i Trollhättan. Vi hade alltså tagit oss ut i god tid, köat i kyla i ett par timmar för att sedan bli blåsta på det utlovade extra!!


Jag har försökt få kontakt med Gamestop Sverige för att få en förklaring till det inträffade men utan resultat. Har, två gånger, skrivit meddelande till dem och till sist kom det ett mycket kort svar men utan någon förklaring. Däremot har de erbjudit att sända något i efterhand till vår adress så jag hoppas på ett plåster på såren. Hade varit bra med en mer ingående förklaring till vad som skett också men det verkar vi inte få.
Hur har era upplevelser varit kring releasen? Sänd gärna ett mail till [email protected] med bilder och berätta hur ni hade det samt var ni var. Märk mailet med ”Diablo III releasefest” så kan jag fånga in det och sammanställa allas berättelser på siten.

//
Petra Schulze


Edit//

Nu när det gått några dagar efter kontakt etc. kan jag informera att plåster på såren har anlänt och jag är nöjd även om det var till 1 person och inte 3 som vi faktiskt var.