Förbundsrådet - så gick det till i Lidköping23 april 2014 19.04 av

Det bjöds på många intryck, trevligt sällskap och god mat under helgen I Lidköping. Med Lidköpings Dataförening som värdar fick kansliet avlastning och kunde passa på att njuta av allt trevligt sällskap från hela landet.


Helgen började redan på fredagen eftersom väldigt många av deltagarna reste långväga och behövde åka dagen innan själva mötet. Ett gäng volontärer från Lidköpings Dataförening intog TV-rummet på vandrarhemmet och såg till att alla som anlände blev incheckade och fick nycklar till sina rum. De sista deltagarna som bilade från Uppsala kom fram vid 24-snåret och då kunde de sista trötta (men glada) volontärerna ta sig hem.Incheckningen på vandrarhemmet


Men blev det lugnt i TV-rummet för det? Nej, gissa tre ggr, det umgicks och spelades Smash Bros Melee till sent in på natten. Såpass att en ngt förvirrad och sömndrucken kanslist kände sig tvungen att gå upp och säga ngt i stil med: - Ööh, måste sovaaa.... Därefter blev det faktiskt lugnt och det var ju skönt det med tanke på att mötet skulle kicka igång kl 9.00. (Tur att personen i fråga har lätt för att somna om, så ingen permanent skada skedd.:))


Alla pigga och mindre pigga deltagare infann sig iaf till incheckningen i Lidbeckska huset som praktiskt nog bara låg runt hörnet från vandrarhemmet. Det fanns både kaffe och mackor på plats för de som inte övernattade och därmed inte fått frukost på vandrarhemmet. Vi fick äran att hålla mötet i samma sal som kommunfullmäktige sitter och de sitter rätt ståtligt kan man konstatera. Alla fann sig tillrätta och kl 10.00 inleddes mötet med en välkomsthälsning av Sabina Johansson som sitter i kommunfullmäktige och även är ideellt engagerad i Lidköpings Dataförening.Annelie Persson, generalsekreterare vid talarstolen

Mötet flöt på enligt dagordningen under förmiddagen. Styrelsen la fram en proposition med namnet Diggilution som lite kortfattat handlar om att söka medel för att arbeta mot lärare med hjälp av olika digitala resurser och spel som grund. Propositionen diskuterades flitigt och fick bifall. (Läs gärna hela propositionen i handlingspaketet 2014 som ni finner här).


Andra ämnen som diskuterades var ett nytt samarbetsavtal med ABF samt Goodgames fortsatta satsning på Sverigekampens turneringsverktyg. Tanken är att avsätta extra resurser för det under 2014 för att kunna ta fram ett verktyg som alla Goodgames föreningar kommer att kunna använda. Det fastställdes även att Goodgame kommer att skära ner ytterligare på testverksamheten, numera kommer testgrupperna att valfritt få välja två spel per år som de recenserar.


Under mötets gång

Lunchen intogs mittemot möteslokalen på trevliga restaurang Stadt och bestod av antingen lax- eller fläskfilé med smarriga tillbehör. Det var en mysig atmosfär i matsalen och mkt surr bland deltagarna så det kvalificerades som en klart trevlig lunch.


Den stora nyheten under eftermiddagen är de två nya styrelsemedlemmarna. Förbundet har fått en ny ordförande; Rickard Hollén. En glad skåning som studerar i Blekinge Tekniska Högskola, är aktiv i två Goodgame föreningar samt arbetat med ett av de EU-finansierade projekt som Goodgame driver i Skåne.


Även coola stockholmaren Jennifer Söderberg ingår i styrelsen 2014. Hon är aktiv i föreningen Druidz E-sport Sweden, nickar Nibrus och älskar Nintendo 8-bitars. Hon lever under mottot ”Alltid redo” och brinner för jämställdhetsfrågor.Rickard och Jennifer

Styrelsen 2014 består alltså av följande:


Ordförande: Rickard Hollén, Kvidinge


Ledamöter:

Jennifer Söderberg, Stockholm
Andre Andersson, Staffanstorp
Anton Larsson, Solna
Willian Löfqvist, Helsingborg


Suppleant:
Gabriel Gyllengahm, Stockholm

Efter mötet var det förstås dags för mat och nöje. Vi avnjöt en härlig grillbuffé på Strand restaurang och gick därefter runt hörnet till Race Room. Där sitter gänget från Simbin Studios och utvecklar det senaste inom racingspel. Det stod för en turnering på de många bilsimulatorerna. Bilderna talar för sig själva, men som vanligt var det mingel, en och annan linslus och främst intressanta samtal i trevligt sällskap.


Tack alla ni som joinade och gjorde helgen till ett toppenevent!

Extra stort tack till Lidköpings Dataförening.


Länge sen vi körde en gruppbild :)


 
Racingsimulatorerna i Simbin Studios


Vinnarna i turneringen: Robin och Pontus Ericsson från Game Dismount samt Martin Schulze från Crossroad Gamers