Förbundsråd 2016 - Summering16 mars 2016 14.03 av

Ja, då har vi haft fullt upp i dagarna tre med resor, möten, spel och nattklubb på rummet.

Det sista ska jag snart återkomma till men först de bra bitarna. Efter en fantastisk solig resdag på vägarna hittade vi upp till Lidköping. Som Alice (förbundsrådets yngsta deltagare) sammanfattade kort; man kan gå överallt det är så nära…

Nåväl, det var väl för att det var planerat på det sättet, men Lidköping är en ganska trevlig – spelhåla!

Vi började lördagen med möte i fullmäktigesalen i Lidbeckska huset. Vackert och pampigt ställe som renoverats i minsta detalj. Vår mötesordförande anmälde sig sjuk, men vad gör väl det när man har egna resurser! Rickard Hollén och Alexander Engman höll i Goodgames egen klubba med den äran och de ska verkligen ha beröm för hur de fick ordning på 37 st bångstyriga ombud – och några anställda.Vi debatterade ekonomins vara och icke varande. Ett antal frågor fick bordläggas till en extra stämma den 7 maj (icke officiellt datum för stämman ännu). Bokslut och budget blir således en extra stämma så i år får ni som missade ordinarie möte en chans till.

Efter wallenbergare på Statt, rakt över gatan, fortsatte vi med Respect all compete projektet som blivit inbjudna för att prata om Code of conduct för e-sporten. Han inledde med att säga att han kände sig nästa som hemma, och med det menade han bördig och boendes i Falköping, att han hade nära hem. Jesper höll en stunds genomgång och åkte sedan hem till Falköping igen. Vi tackar för intressant uppdatering och ser fram emot exemplar till varje förening!

Trots att vi hade relativt få punkter på dagordningen så täcktes det upp av propositioner och en vision från styrelsen. Arbetet i förbundet kommer nu, efter att alla EU projekt är avklarade, att bli fokus på opinionsbildning och påverkan. Det finns många områden som man kan arbeta med men styrelsen får bestämma mer senare. I år har vi ovanligt många aktiva med politisk erfarenhet så det verkar nästan som bäddat för det nya uppdraget.

Visionen för Goodgame är att kunna arbeta mer med olika nationella och internationella organisationer. Här har vi ganska stor spännvidd och sedan Goodgame började 2002, har arenan för nya organisationer växt för varje år. Vi kommer också att försöka arbeta mer tillsammans inom förbundet och vid den extra stämman kommer en presentation av varje förening att inplaneras.

En av motionerna som debatterades var från Publiclir som önskade möjlighet att avknoppas från förbundet för att inleda ett eget riksförbund. Frågan delade stämman i två läger men man kan misstänka att saken inte är helt avgjord än.

Goodgame fick efter ett antal presentationer till slut en ny ordförande och två nya ordinarie och en suppleantplats. Alexander Engman, från Darkzone och Hyltesbruk, fick det tvååriga förtroendet att föra in Goodgame i en ny tappning. Alexander har suttit ett år i styrelsen och haft sekreterareuppdraget. Han har mycket styrelseerfarenhet bakom sig och en spännande förening i Hyltebruk. Ev blir det Hyltebruk som får besök av Goodgames medlemsföreningar i maj och det är i så fall första gången det hålls stämma där. Vi har hört mycket om Gummifabriken – ska bli spännande att se hur bra det blir med gummi och spel i kombination.

De två ordinarie styrelseplatserna gick till Henrik Bergfeldt, Publiclir, och Fredrik Bergkvist, Swerigs. Båda är helt nya i Goodgames styrelse. Henrik är från Dalarna och har arbetat med Publiclir sedan starten. Fredrik bor i Göteborg och är ordförande i Swerigs. De två sitter nu tillsammans med Bengt Torstensson, Lidköping, Simon Svensson, Helsingborg och Alexander Engman, Hyltebruk.

Den nyvalda styrelsen får nu det angenäma uppdraget att snabbt ta fram ett nytt eller nygammalt bidragssystem. Systemet kommer att implementeras redan i år och påverkar således alla föreningar i Goodgame.

Dagen avrundades med tacos på Sockerbruket, en enorm anläggning vilken Lidköpings dataförening har väldigt fina lokaler i. Här fanns i anslutning även en skatehall med sumodräkter. Just de där dräkterna orsakade ett antal skador och besök på akuten. Kanske bra med den där olycksfallsförsäkringen vi skaffade oss förra året?En del stannade och höll sig framför datorerna, andra pratade och knöt kontakter nere på stan. Väl hemma på rummen fortsatte nattklubben under oss att jobba hårt för sina intäkter. Mitt i natten flydde folk ur sina rum för att stöket var så besvärligt, några valde att åka hem. I övrigt var hotellet mysigt och annorlunda. Men en del av rummen var helt enkelt - lyhörda.

Lyhörda hoppas vi också att ombuden var så att de inte missar extrastämman. Snart kommer nästa kallelse och uppdrag i mailen.
Styrelsen har möte den 2 april i Göteborg. De räknar med att besöka den nya e-sportbaren som tydligen är full nästan jämt. Det går framåt för e-sporten och det märks på flera områden nu.
2016-07-01 09:19

pilox

Tack för sammanfattning! /Hendrik - http://hendrik.vimedbarn.se/