Förbundrådet 2013!25 april 2013 10.45 av majr0z

Tillbaka till huvudstaden löd rubrikerna om årsmötet och det var precis dit vi tog oss! Stockholm fick sig flertalet Goodgameare på halsen när vi drog igång detta års förbundsråd. Redan på eftermiddagen den 22:a droppade det in en del ombud och många av dem såg väldigt trötta ut efter den långa uppförsbacken till vandrarhemmet. De välkomnades av Anna och de två Alexandrorna i lobbyn och blev sedan incheckade.

Eftermiddagen var snabbt slut och det var inte förrän framemot natten det lugnade ner sig med ankommande ombud. Anna och Alexandra A gjorde sig hemmastadda i lobbyn med filmtittande tillsammans med två ombud som varit på plats tidigt.


Upp tidigt på lördagsmorgonen, nu var det dags! Kansliet anlände till möteslokalen tidigt och ställde iordning allt inför ombudens ankomst till lokalen. Det bjöds på morgonfika med kaffe, frallor och frukt.

Fram till klockan 11 var det cirka 60 ombud som checkade in och tillsammans med gäster och vi som arbetade så var vi runt 80 personer på mötet. Mimmi Garpebring från SVEA (Sveriges elevrådsorganisation) var mötesordförande och Anna Karlsson blev utsedd till mötessekreterare. Genomgång av de första punkterna i mötesprotokollet och verksamhetsberättelsen hanns med. Det dök också upp ett antal frågor om verksamhetsberättelsen. Dessa frågor hanns inte med innan det var lunchdags.
Det bjöds på pasta med krämig tomatsås och grillad kyckling till lunch. Efterrätten var vaniljpannacotta med bär. Efter en välbehövling lunch och nyluftade lungor var det dags att sätta igång igen.

Efter lunchen var mötet igång igen och de frågor som dök upp angående verksamhetsberättelsen blev besvarade. Det var nu dags för motionerna. Den första motionen som togs upp var den som lämnades in av Druidz. Den handlade om e-sportens tillhörighet i Riksidrottsförbundet. De yrkade på att Goodgame aktivt ska arbeta med att få e-sporten till en erkänd sport i Riksidrottsförbundet inom en treårsperiod. Styrelsen yrkade dock på avslag och att Goodgame istället skulle arbeta mot Sveriges regering för att uppmärksamma och satsa extra på e-sportsfrågan.
Motionen från Druidz kan ses här: http://goodgame.se/files/upload/motion-no-1-for-GoodGame-arsmote.pdf


Lunch


Möte 

Talarstolen gick het i diskussionen kring dessa motioner. Mötesordförande, Mimmi Garpebring, fick dra streck i debatten och be förbundsrådet om ett beslut. Båda motionerna gick igenom. Efterföljande motioner som gick igenom handlade om att sätta ihop en handbok för hur man redovisar sin förenings medlemmar, att sätta ihop ett häfte med riktlinjer för spelrecenscenterna, att inleda ett samarbete med aktörer från näringsliv i Kista Science City. En annan motion handlade om att Goodgame och en antal förening skulle delta på GAMEX-mässan för att främja gamingkkulturen. I speltestverksamheten så ska vi nu kontakta diverse speldistributörer för att se om det finns möjlighet att få gratis spel av dem. 
Länk till Goodgames Testbibel: http://goodgame.se/files/upload/testbibeln-20130124-vs3.doc

En sänkning av verksamhetsbidragen gick också igenom vilket betyder att man nu får 35 kronor för första året en medlem är med och 60 kronor andra och nästkommande år. Föreningar med ett medlemsantal över 1200 får 35 kronor oavsett hur många år vederbörande varit medlem.

En stadgeförändring gick också igenom. Antalet ombud som får skickas till förbundrådet har sänkts. Fem till och med tvåhundra medlemmar ger rätten att skicka ett ombud. Tvåhundraen eller mer berättigar tre ombud och tre ombud är nu max.
Tre nya medlemmar valdes in i styrelsen dessutom. William Löfquist och Anton Larsson är nu ordinarie suppleanter och Chelsea Foreman valdes till suppleant. Ny valberedning kom också till; Petra Shulze, Andreas Westman och Mattias Escudero. Bengt Bergshem blev fortsatt auktoriserad revisor och Nils-Erik Hagsten till revisor.


Mer möte
Efter en lång dag med beslutsfattande och diskussion var det äntligen dags för middag – Amerikansk grillbuffé med Tiramisu till efterrätt. Mätta, trötta och nöjda bar det av mot kvällsaktiviteten – Laserdome!
Det hördes glada rop på vägen till lokalen. Många var taggade på att lasra varandra. Väl där diskuterades lag och man försökte rekrytera lagmedlemmar då vi körde i lag om fem personer. Vid borden diskuterades strategier och uppställningar och äntligen var det dags. Vilket lag skulle bli detta årets segrare?

Totalt fem lag deltog i turneringen och alla lag skulle spela mot varandra, så fyra matcher per lag på 15 minuter styck. Phew, det var ju bara liiite jobbigt! Det var svettigt, varmt och kämparglöden lyste nästan i den mörka lokalen. Alla var på hugget, alla ville vinna. Laget som till slut tog hem serien efter en tuff finalmatch mot två andra finalister var Ludio. Ludio-laget bestod av ombud och medlemmar från föreningen Ludio e-Sports samt Anna från kansliet. Värdiga segrare efter att ha kämpat hårt. Grattis till dem!
I övrigt fylldes kvällen av godis, arkadspel och förbundsrådet bjöd på läsk . Flipper och boxningspåsen gick varmt. Pingisborden var också populära. Allt som allt var det en otroligt lyckad helg med trevliga föreningsmedlemmar, mysigt mingel under kvällsaktiviteten och framförallt ett lyckat möte! Ni kommer väl nästa år?


 


Kväll
Medverkande föreningar
under förbundsrådet var; Aesir Online Community, Birdie, Björklinge Gamers, Cinerea Gaming, ColoursNet, Core Gaming, Crossroad Gamers, Damnati, DeNati, Druidz, Embrace Gaming, Fusknet, Game Dismount, Game Scouts, Games4U, Gamespace, Goodgame Åkersberga, Goodgame Sverige, Lidköpings Dataförening, Local Gaming, Ludio e-Sports, My ES TV, New Era Community, Nifenlanet, Playpoint, PuBBen, PublicLir, Scandic Gamers och Sight Shoot Gaming.


 


 


 


 

2013-04-27 09:17

Britney

Såg ut att vara riktigt roligt! Ser fram emot nästa förbundråd.