EU kommissionens konsumentansvariga22 mars 2013 10.32 av Lady Yuna

EU kommissionens konsumentansvariga har i sin iver att förbättra barnens förståelse för djurhushållning tagit fram ett spellikande koncept Farmland.


Det är ganska intressant i sig att kommissionen tror att det är barnen i sig som behöver en ökad etisk och moralisk kompass, i undersökningar som görs vartannat år från Statens medieråd, (och tidigare Medierådet), ser man tydligt att barn är bekymrade över att se lidande djur. En situation som man inte kan lasta barnen för och som de dessutom har minimalt inflytande över. Om barn fick bestämma så skulle vår och djurens värld te sig ganska annorlunda. Nåväl, kommissionen häcklas inte för en felaktig grundanalys, nej, det är något annat som upprör känslorna ute i konsumentleden.


Flickan som är huvudfigur I Famland heter Bernice. Hon har två blonda långa tofsar, en vit skjorta som är knuten direkt ovanför magen, hotpantsjeans och gummistövlar. Man förstår problematiken när man ser henne.


Ansvarig kommissionär har nu svarat på kritiken och kan konstatera att barnen valde just henne av alla de förslag de fick se. JA. Det är säkert helt riktigt. Vi som inte har sett de andra förslagen skulle säkert inte bli förvånade.


Själv undrar man hur det överhuvudtaget gick till när Bernice blev Bernice. Varför har hon blonda tofsar? Varför har hon hotpants på landet? Vilka unga i lagården tar på sig en vit skjorta överhuvudtaget? Det enda genomtänkta draget är gummistövlarna och de är militärgröna...


Om något blir fel så har man några olika alternativ Pudel – uppenbarligen inte kommissionärens val den här gången. Papegoja – ganska vanligt i dessa sammanhang men nej. Pitbull – JAA! Vi attackerar med full kraft! Barnen valde henne själv. Det låter smart men blir så fel…


Såg idag att den Danske Bank låter 5 chefer gå för att de inte uppnått sitt mål i en ganska tuff bransch just nu. I kommissionens fall får vi vara glada om de byter byrå.