DH i nytt samarbete16 november 2012 15.16 av

Dh


Sverige, Europa och Nordamerika satsar på ett gemensamt samarbete. DreamHack, Electronic Sports Leauge och Major League Gaming meddelade idag i ett pressmeddelande att ett partnerskap omger alla turneringsaktiviteter för det resterande 2012 och den kommande 2013 säsongen.


Samarbetet siktar mot att förena DH, ESL och MLG’s eSports aktivitet globalt för mer konkurrens mellan spelare, eliminera förvirring om globala ställningar och hjälpa utvecklingen av Nordamerikanska och Europeiska spelare. Grupperna hoppas att partnerskapet blir grunden till ett globalt samarbete mellan alla eSport organisationer. Samarbetet kommer bland annat innebära ett universellt rankningssystem för de större speltitlarna samt en evangemangskalender som underlättar spelarnas scheman och gör det enklare för åskådarna världen runt.


“DreamHack’s filosofi har alltid handlat om inkludering och aldrig utanförskap”, sa Robert Ohlén, VD på DreamHack AB. ”Detta intiativ med MLG, ESL och DH är någonting som kommer försäkra en fortsatt tillväxt av eSports som vi har sett under de senaste 24 månaderna, för spelare, publiken och branschen som helhet.”


”Tillväxten av tävlingsinriktad gaming de senaste åren har varit häpnadsväckande och vi har nu kommit till en punkt då vi måste anstränga oss för att ta eSports till en global nivå”, sa Sundance DiGiovanni, VD och en av grundarna till MLG.”Samarbetet mellan våra organisationer är det första steget i en gemensam ansträngning till att ta sporten till nästa nivå förmånligt för alla inblandade.”