Birdie 2013!!!14 maj 2013 15.08 av Lady Yuna

Birdie 2013 är nu avklarat. Årets tema var retro i samband med 20-årsjubileumet. Pac Man, Space Invaders, Sega Rally och flipperspel stod uppställda i hallarna, Funtours i Nintendo World Championship 1990 hölls, man kunde utmana HeatoN i 8-bitspel. Hela LANet andades retro. Utanför Allianshallen fanns det som vanligt Human Football och en uppblåsbar hinderbana som slets med hälsan. Goodgame infann sig på Birdie i samband med Sverigekamen Upplandsbygd-projektet.


Under våren har det hållts turneringar i Fifa 13 och Tekken Tag Tournament 2 ute på de medverkande fritidsgårdarna i Upplandsprojektet. Från varje gård har fyra finalister gått vidare. Ett lag i Fifa 13 och de två bästa i Tekken Tag Tournament 2. Dessa finaler spelades sedan på Birdie under fredagen och lördagen.


  


På fredagen var det Fifa 13 som gällde. Vi ställde upp ett bord som vi dekorerade med våra Fifa-affischer, roll-upen för projektet ställdes väl synlig och allteftersom lagen checkade in gjordes turneringsscheman. Tidigare under dagen hölls ett kval för de Birdie-deltagare som önskade en chans i turneringen så i slutändan deltog 8 lag i den stora finalen. Ett gruppspel på 4 lag per grupp blev av och de två bästa från varje grupp fick sedan spela om brons, silver och guld beroende på deras poäng.


Efter många hejarop och nederlag stod ett lag som segrare – DraganSan. Två killar från Knivsta som också hade varit med året innan fast då i vår Fifa 12-final. Tillsammans med äran vann de också 1000 kronor var att handla på webhallen.se, komplett.se eller inet.se. Tvåa blev laget Luro, Lukas och Robin från Vattholma som vann 400 kronor var att handla för och trea blev In och Veva, Simon och Martin från Rasbo som vann 200 kronor var att handla för. Stort grattis till dessa lag och bra kämpat till de andra!


 


 


Den intensiva fredagen var nu slut. Nu gällde det att ladda inför både Street Fighter x Tekken och Tekken Tag Tournament 2-turneringarna imorgon.


Lördagen började tidigt då Street Fighter x Tekken skulle dra igång vid 14.00. Detta var en mindre turnering som en förening i projeket arrangerat själva. Vinnare där blev Julis Ekholm och fick, förutom äran, 500 kronor att handla för på GAME. Tvåan och trean fick två biobiljetter var.


 


I Sverigekampens Tekken Tag Tournament 2-turnering hade vi totalt nio deltagare där alla fick möta alla i första rundan och de fyra med bäst poäng gick vidare till ett nytt gruppspel. I första rundan spelades totalt 36 matcher! De två med lägst poäng fick sedan mötas i en bronsmatch och de två med mest poäng möttes i silver- och guldmatchen. Trea blev Karen Petrosyan från Vänge fritidsgård och tog hem 300 kronor att handla för på webhallen.se, komplett.se eller inet.se. Tvåa kom Oscar Hultman från Skyttorps fritidsgård som fick ett värde av 600 kronor att handla för och allra först kom Sam Sadeghi från Storvreta fritidsgård. Han vann ett värde av 2000 kronor att handla för. Även ni ska ha ett stort grattis! 
 


 


Utöver våra turneringar var det även ett fullspäckat schema på diverse scener. CS-, HoN-, Lol- och Dota 2-turneringar anordnades och liveuppträdanden med olika musikstilar ordnades också. Även en NES-tävling hölls där Goodgames Anna Karlsson deltog.. och kom sist. Friskt vågat, hälften vunnet som man brukar säga. En mycket trevlig tillställning tycker vi som var där och vi hoppas på ett kärt återseende nästa år.