Årsresumé21 december 2012 14.37 av

Årsresumé 2012


2013, hur kommer det året se ut? Kommer vi lyckas hålla våra nyårslöften som vi avger under nyårsafton? Kommer vi tappert ta oss upp till gymmet morgonen där på och börja morgonen med ett fullkornsbröd istället för en cheeseburgare? Nej, vi tror inte det. Det blir nog samma gamla visa med cola, tv-spel och en stor godispåse.
Varför intalar vi oss själva gång på gång att nästa år kommer bli bättre än det förra? Vi borde titta tillbaka på året som gått istället och ta ut de guldvärda ögonblicken. De där sakerna vi vill minnas en lång tid framöver. Därför har vi sammanfattat en lista över vad som är värt att minnas under vårat kära år 2012.Sony Playstation Vita
22:a Februari
Sony släppte sin nya, bärbara spelkonsoll. Med sin 5 tums pekskärm som kan visa upp till 16 770 000 färger är detta en given kandidat i våran årsresumé.


Mass Effect 3
8:e mars
Den uråldriga utomjordiska rasen "Reapers", har startat en fullskalig attack och de lämnar död och förödelse där de drar fram. Jorden har erövrats, galaxen står på randen till total förgörelse och du är den enda som kan stoppa dem. Priset för att misslyckas är högt - total utplåning. Du är Commander Shephard, en karaktär som du kan forma till din egen avbild. Låter det kul? Definitivt.


Diablo 3
15:e maj
Diablo 3 är en grym fortsättning på Diablo-serien och släpptes den 15:e maj. Spelaren skapar en hjälte från en av fem olika klasser, till exempel barbar eller häxdoktor, som alla är utrustade med en rad olika förmågor eller trollformler. Allt eftersom dessa hjältar äventyrar genom olika områden, slåss mot horder av monster och tar del av en episk berättelse, kommer de växa i erfarenhet och upptäcka otroligt mäktiga föremål


Nintendo 3DS XL
19:e augusti
Den här bärbara konsollen har 90 % större skärmar än föregångaren. Det är den andra modellen av Nintendo 3DS.


Gamescom
21-25 augusti
Världens största gaming-event. Det hålls årligen i Köln, Tyskland med ungefär 275.000 deltagare.


Nhl 13
13:e september
Alla ens drömmar att bli ett hockeyproffs kan förverkligas i Nhl 13. Det strategiska djupet tillsammans med enkel lekfullhet, naturtrogen spelmekanik och intensiv tävlingsanda gör det här hejdlöst roligt även om man inte gillar riktig ishockey.


Forza Horizon
26:e oktober
Att köra bil är inte alltid lätt under vintern, men då är det tur att det finns så grymma bilspel som släpps istället. Spelet är en uppföljare till den kritikerrosade och framgångsrika Forza Motorsport- serien. Forza Horizon bygger på fysik motorn från Forza 4 och låter spelarna köra genom en uppsjö av olika terräng-typer . Till skillnad från det tidigare spelet är Forza Horizon en öppen värld där du inte är begränsade till att bara följa banan ett antal gånger tills loppet är över.


Assasins Creed 3
31:a oktober
Vi åker tillbaka till Nordamerika på 1700-talet. Efter över 20 års konflikt står de 13 amerikanska kolonierna och den brittiska kronan nu på randen till fullskaligt krig. Stridslinjerna är dragna. Blodspillan kan inte undvikas.


Need for Speed - Most Wanted
1:a november
För att bli Most Wanted (mest efterlyst) kommer du att behöva lämna snutarna i backspegeln, blåsa ifrån dina kompisar och utmanövrera dina rivaler. Med en hänsynslös polisstyrka som gör allt för att stoppa dig behöver du ta blixtsnabba beslut. Dina motståndare kommer att göra allt de kan för att stoppa dig i ditt race mot toppen..


Max Payne 3
1:a november
Spelet utspelar sig 12 år efter händelserna i Max Payne 2. Max befinner sig i San Paulo, Brasilien, och arbetar med säkerhet. Ett givande men farligt arbete. Men mord och svek följer Max likt en tung skugga och ännu en gång tvingas han kämpa för sin överlevnad med bara sina vapen och instinkter vid sin sida. Den desperata jakten på sanningen kastar in Max Payne i sitt våldsammaste äventyr hittills.


Halo 4
6:e november
Halo 4 utgör starten för en ny trilogi, kallad "Reclaimer"-trilogin, med Master Chief och Cortana. Master Chief vaknar upp ur sin dvala när rymdskeppet han befinner sig i blir attackerad av en Covenant styrka. Vad Covenant vill med skeppet och honom förstår han inte, men när de alla dras in i en stor mystisk planet börjar saker och ting hända. Vad är det för planet och vilka är de okända varelserna som försöker hindra främlingar för att ta sig in i planetens kärna. Samtidigt får Master Chief reda på att ett rymdskepp från jorden som heter Infinity är på väg till planet. Nu måste han varna dem från att landa då planeten förvara en mörk hemlighet.


Call of Duty Black ops
12:e november
Efter succén med Black ops 1 gjordes även en uppföljare som släpptes på marknaden den Krig på fartyg och tågrälsar är bara en liten del av vad spelet har att erbjuda. De klassiska zombiespelen finns såklart också med.


Nintendo Wii U
18:e november
Nintendos nya Wii-konsoll lanserades nyligen. Den består av två enheter, en gamepad samt en basstation. Konsollen kom i två varianter. En vit med 8 GB flashminne och en svart med 32 GB flashminne.


Vi ser fram emot hur år 2013 kommer att bli. Vi önskar alla er alla ett underbart år och vi hoppas att det släpps massor med roliga spel!