GamersGate slår upp portarna till VOID29 maj 2012 10.36 av majr0z

Världspremiär för gratis speltjänst – GamersGate slår upp portarna till VOID

GamersGate, en av världens största nedladdningsportaler för PC- och Mac-spel, öppnar idag upp portarna till en helt ny typ av speltjänst på nätet. VOID, som tjänsten kallas, är helt gratis för användarna.

GamersGate öppnar initialt upp onlinetjänsten för användare i Nordamerika och Skandinavien. Inom kort planeras lansering i Storbritannien och Tyskland. Idag är det endast PC-spel i katalogen men GamersGate räknar med att även MAC-spel ska gå att spela inom kort.

”Som svenskt bolag känns det kul att kunna lansera en sådan här tjänst som den första i världen. Det finns inget likande för datorspel. Det här är spel du vanligtvis går till butiken och köper, inga vanliga gratisspel”, säger Theodore Bergquist VD och ägare till GamersGate. ”Nu hoppas vi att alla svenska spelare ska börja använda tjänsten direkt”, avslutar han.

Den annonsfinansierade tjänsten är helt gratis för användarna. När VOID lanseras finns fler än hundra datorspel från såväl stora förlag som mindre. Bland annat kan man ladda ner och spela storspel som Risen men här finns också strategispel från svenska spelförlaget Paradox Interactive med titlar som Hearts of Iron och Europa Universalis, liksom en rad indiespel och gamla klassiker som Abe’s Odyssee.

”Paradox Interactive har alltid haft som mål att ligga långt fram i utvecklingen att distribuera spel. VOID är en unik tjänst med ett spännande koncept som vi bara sett inom musikbranschen tidigare”, säger Fredrik Wester, Vd för Paradox Interactive. ”VOID har alla möjligheter att bli en stor världssuccé. Det var länge sedan jag såg något så spännande i vår bransch”, tillägger han.

För att börja använda tjänsten krävs att man registrerar sig. GamersGate kommer kontinuerligt att informera om nya spel och uppdateringar i tjänsten.

Om GamersGate och VOID

GamersGate är en av världens ledande nedladdningstjänster för PC- och MAC-spel.

GamersGate har världens största katalog av PC- och MAC-spel till fösäljning. I katalogen finns mer än 4000 spel i alla kategorier för alla smaker. Bolaget arbetar med världens största förlag såsom EA, Ubisoft, THQ, Sega, men även med mindre utvecklare och förlag över hela världen.

En viktig del i tjänsten är det bonusprogram som är fullt integrerat med GamersGate och dess community. Genom att aktivt delta i tjänstens utveckling och hjälpa andra kan medlemmar tjäna poäng (s.k. Blue Coins) som sedan kan användas till att köpa spel. Även när man köper spel tjänar medlemmarna Blue Coins.

Allt sedan starten 2005 har GamersGate legat i framkant, både tekniskt och kommersiellt och erbjudit sina medlemmar de bästa spelen till konkurrenskraftiga priser och aktiviteter.

VOID är världens första reklamfinansierade tjänst för datorspel. Medlemmar kan spela spel gratis. Innan spelet börjar visas korta reklamfilmer men ingen reklam finns i själva spelen.

Kontakt för Pressfrågor – GamersGate AB:

Theodore Bergquist
Mail: [email protected]
Mobil: 0703474927
www.gamersgate.com