Bilda föreningVad innebär det att bilda en förening?

Att bilda en förening i Goodgame är enkelt


Ni är ett gäng kompisar som delar samma spelintresse. Ni kanske redan spelar tillsammans eller så vill ni det. Att ha gemensamma mål och intressen är viktigt och kul och att ha det som en förening är ännu roligare! Som förening tas era åsikter och intressen på större allvar hos både kommuner och företag och det blir lättare att söka pengar för LAN och andra aktiviteter som ni säkert vill styra upp!

Att bilda en förening i Goodgame är enkelt. Om ni följer våra fem grundpunkter tar ni er snabbt igenom registreringsprocessen.
Våra exempelstadgar hittar du här: Exempel stadgar
Exempel på dagordning och mötesprotokoll hittar ni här: Exempel dagordning och mötesprotokoll 2017


Samla ihop minst fem likasinnade.


Ni får förstås vara fler än så, men ni behöver vara minst fem personer i åldern 6-25 år.
Det beror på att Goodgame finansieras till stor del av Ungdomsstyrelsen som ställer vissa krav på föreningens uppbyggnad.

Hitta på ett namn till din förening.


Till exempel ”Goodgame Svedmyra girls” eller ”Jönköpings-360-klubb”, vad som helst i princip, bara namnet är unikt.

Bestäm vem som ska ha ansvar för vad.


Föreningen måste ha en styrelse som består av minst en ordförande, en kassör och en sekreterare. De andra i föreningen kan fungera som styrelseledamöter. Utanför styrelsen måste det sedan finnas en revisor och en valberedare. Det hela låter kanske formellt och krångligt men vem som helst kan till exempel vara revisor. Håll i minnet att många andra har bildat en förening. I länken nedan ”Starta förening mer utförlig info” hittar ni mer detaljerad information om hur ni går till väga.

Håll ett möte.


På det första mötet måste ni prata igenom vissa speciella saker. Om ni följer våra mallar för ert första möte och era stadgar så får ni med precis allting som behövs för att föreningen ska kunna bli medlemmar i Goodgame. Ni kan förstås lägga till era egna punkter i mallarna. Glöm inte att skriva under mötesprotokollet!

Skicka in dokumenten till Goodgame.


När ni har hållt det första mötet har ni officiellt bildat föreningen. Ni behöver då skicka in en kopia av ert mötesprotokoll och era stadgar till oss. Det gör ni enklast genom att mejla till [email protected] Ni kan exempelvis ta en högupplöst bild på det underskrivna protokollet och bifoga det som fil, eller scanna in dem. Det går förstås även att skicka dokumenten via vanlig post. Ni postar då till följande adress:

Riksförbundet Goodgame
C/O Michael Levin
Ramnäs 90
343 97 Älmhult

När vi mottagit era dokument går vi igenom dem och kommer med eventuell feedback. Om allting ser bra ut kommer föreningen inom kort att registreras som medlemmar hos oss. Observera att ni kommer att kunna ladda upp era dokument direkt här på hemsidan när den sektionen är färdigställd.

Nu har ni möjlighet att ansöka om startbidrag, få feedback kring hur ni kan utveckla föreningen, träffa likasinnade och mkt mer!